Materialen

Hout

Hout is een mooi en fijn product om mee te werken waardoor er vele vormen en profileringen mogelijk zijn. Denk daarbij aan geprofileerde leuningen, gedraaide balusters, vierkant geprofileerde balusters, wrong- en kuipstukken, bloktreden etc. Wij hebben zelfs “nieuwe – ouwe” trappen gebouwd.

Een houten trap staat garant voor een warme, traditionele sfeer. Juist dat maakt een houten trap tot de ideale aanvulling van een klassiek getinte woning. Daarnaast kunnen houtentrappen ook in een bepaalde kleur geschilderd of gebeitst worden. Wat alweer een groter legio aan sferen geeft.

Staal

Buigen, gieten of smeden – staal biedt u veel mogelijkheden. Daardoor kunt u staal in uiteenlopende vormen in uw trap verwerken.

Op zoek naar een trap met een industriële uitstraling? Dan is staal het geschikte materiaal. Gebruik het als geraamte of combineer het met een houten trapboom of glazen stootborden. Zo haalt u de no-nonsense sfeer van de twintiger jaren in huis. Of voegt u eenvoudig een speels, modern element toe aan uw klassieke interieur.

Door gietijzer te gebruiken, creëert u opvallende vormen. Zoals typische Jugendstilelementen of weelderige barokke versiering. Liever een robuuste trap van smeedijzer of spiraalvormige balusters? De opties zijn eindeloos.

Smeedijzer

Smeedijzer is sterk en stabiel en qua uitstraling tijdloos. En komt in zowel klassiek als mordern getinte interieurs uitstekend tot zijn recht.

Combineer smeedijzer of gietijzer met hout voor een eigentijds design. Denk daarbij aan houten treden en bomen, met smeedijzeren elementen. Door een moderne betonnen trap te voorzien van gietijzer versiering, krijgt deze een speelser uiterlijk.

Een hardstenen bloktrede met snmeedijzeren trap past absoluut niet in een strak interieur. Ook met het stucwerk kunt u variëren. Bijvoorbeeld door de onderzijde van de trap te stucen. Kortom, een smeedijzer trap of gietijzer onderdelen bieden een breed scala aan toepassingsopties voor elke gewenste stijl.

Trapmontage

Wat heeft de plaatsing en montage van trappen met materiaal te maken. Heel simpel iedere materiaal keuze heeft direct invloed op de plaatsing en montage van trappen. Voor een 100% eindresultaat is de montage uiteindelijk een heel belangrijk slotstuk.

Door een zorgvuldige planning en overleg met alle betrokken partijen kunnen wij bijdrage aan een efficiente bouw. Voorbeelden hiervan zijn het aanleveren van trapgat mallen voor het storten van een vloer. Aanleveren van detailleringen zowel in 2D als 3D. Door onze 3D techniek eventuele hindernissen voor zijn. Alle techniek omtrent de trap en de plaatsing daarvan uit handen nemen.