Trap typen

Steektrap

Een steektrap is een trap zonder hoeken. Deze loopt in een rechte lijn naar boven.

Er zijn open en dichte steektrappen. Oftewel, met of zonder stootborden tussen de treden. Voordeel van een dichte steektrap is dat deze beter isoleert. Minder warmteverlies tussen verdiepingen is het resultaat. Een open steektrap heeft een minimalistische uitstraling. Door deze te voorzien van stalen of glazen elementen, creëert u een industriële sfeer. Op zoek naar een trap met eigenzinnig design? Uw idee is onze uitdaging

Ronde vormen geven een steektrap een klassiek design. Denk daarbij aan gebogen leuningen en gebogen binnenbomen en ronde treden. Hoe meer details, des te klassieker de trap.

Kwarttrap

Kenmerkend voor een kwarttrap zijn de meestal haakse hoeken in de basisvorm. Geheel volgens uw eigen idee of trapsituatie kiest u voor één of meerdere kwartdraaien.

U heeft de keuze uit open of dichte kwarttrappen. Waar stootborden tussen de treden het warmteverlies tussen verdiepingen beperken, zorgt een open kwarttrap juist voor meer zicht tussen boven en beneden.

Statig, sierlijk en elegant – als er één trap met recht stijlvol is, dan is het de klassieke kwarttrap. Wrongstukken en kuipstukken mogen hierbij niet ontbreken. Deze vloeiend doorlopende leuningen en trapgat betimmeringen zijn in allerlei vormen en te voorzien van profileringen.

Spiltrap

De spiltrap ofwel Torsoptrap® is van oudsher de specialiteit van Trappenmeesters. Zoals de naam al zegt, maakt de trap een lichte draaiing om een centrale as, oftewel de spil.

Met een spiltrap maakt u optimaal gebruik van de aanwezige ruimte, zonder concessie aan stijl en comfort. Door zijn strakke curve rond een centrale pilaar, neemt de spiltrap zeer weinig vloeroppervlakte in.

Bij het vervaardigen van een spiltrap komt veel kijken. Met name als u kiest voor variant met gebogen buitenboom. Naast het nodige vakmanschap voor het meetwerk en de plaatsing, vragen de buigprocessen om veel ambachtelijke expertise.

Bordestrap

Een ruime trap met rustpunten. Zo is de bordestrap het best te typeren. Wanneer u een dergelijke trap oploopt, komt u plateaus oftewel bordessen tegen. Deze zijn op elke hoogte en grootte in de bordestrap te verwerken.

Het bordes bevindt zich vaak in de hoek tegen muren. Maar u kunt ook kiezen voor een zwevend plateau. Of een tussenbordes waar de trap geen draai maakt of zich splitst. Zo creëert u een brede, majestueuze trap.

Glas, hout of beton – u bepaalt het materiaal. Wilt u een industriële, minimalistische bordestrap? Dan zijn stalen en glazen elementen ideaal. Hout of steen is bij uitstek het geschikte materiaal voor een klassieke bordestrap.

Wenteltrap

Misschien wel de bekendste trap. Maar zeker niet de meest standaard. De wenteltrap is er in vele variaties – met een halve, volledige of dubbele draai.

Niet voor niets wordt de wenteltrap bestempeld als de koningin onder de trappen. Dat dankt hij aan zijn elegante vorm en royale curve rond een fictieve as. Dat is direct het voornaamste verschil met de spiltrap – deze draait om een fysieke staander.

Door zijn gebogen binnen- en buitenboom, vereist het maken van een wenteltrap het nodige vakmanschap. Zodat de trap overal perfect past. Daarvoor zorgt Trappenmeesters. Wilt u dit met eigen ogen zien? Geen probleem. We maken we een 3D-presentatie waarin u vanuit alle hoeken kunt bekijken hoe uw trap in de ruimte staat.